Kancelarija za mlade grada Kragujevca na međunarodnom samitu mladih „Otvoreni svet“

Prvi međunarodni samit mladih „Otvoreni svet“ u organizaciji Fondacije „Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić“ održan je na Zlatiboru u periodu od 27. do 31.oktobra. Samitu su prisustvovali Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom, Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje, Radomir Erić, član Gradskog veća za privredu, rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović. Koordinatorka Kancelarije za mlade Marija Đoković kao jedna od panelista govorila je o ”Povezivanju mladih – šansa za humaniji svet.”

Na samitu je učestvovalo više od 2700 mladih iz 47 zemalja sveta. Cilj je okupljanje najtalentovanijih i najuspešnijih mladih lidera i studenata sa prosekom preko osam i po. Međunarodnom samitu prisustvovalo je 40 studentata Univerziteta u Kragujevcu kao i volonteri Kancelarije za mlade. Tokom četiri dana, mladi su imali priliku da čuju više od 100 govornika na različite teme iz oblasti biznisa, startapa, zdravlja, obrazovanja, sporta, turizma, bezbednosti i drugo.

Tokom panela „Povezivanje mladih – šansa za humaniji svet“, Marija Đoković, koordinatorka Kancelarije za mlade grada Kragujevca, predstvaila je rad Naconalne asocijacije kancelarija za mlade kao i rad Kancelarije za mlade grada Kragujevca. Ona je istakla da Kragujevac može da posluži kao primer dobre prakse kada je reč o organizovanju humanitarnih akcija i da je posebno ponosna na saradnju koju godinama kancelarija ima sa NURDOR-om. Pored toga, tu su i humanitarne akcije prikupljanja novogodišnjih paketića, kao i velika humanitarna akcija „Ulepšaj nekome maturu“. Cilj nam je da mladi Kancelariju prepoznaju kao mesto gde mogu da se dokažu i pokažu šta znaju i umeju, postanu deo nje i pomognu nam da zajedno kreiramo budućnost po meri mladih, poručila je na kraju panela Marija Đoković.

Post Author: Milan

Ostavi komentar