Kancelarija: za Kosovo : Nastavljen progon Srba – na Jarinju uhapšen 80-godišnji Srboljub Veselinović

Pripadnici kosovske policije uhapsili su na administrativnom prelazu Jarinje 80-godišnjeg Srboljuba Veselinovića, interno raseljeno lice sa Kosova i Metohije, sa boravištem u Kragujevcu, pod optužbama za navodna imovinsko-pravna pitanja.

Veselinović, raseljeno lice iz Gornjeg Sela kod Prizrena, sa sinovcem je krenuo na Kosovo i Metohiju, ali je prvo zadržan na Jarinju, a potom i sproveden u Prištinu, gde treba da bude saslušan pred tužiocem, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kancelarija navodi da je odmah obezbedila branioca Veselinoviću, a urgiraće povodom njegovog slučaja i pred svim relevantnim međunarodnim činiocima.

„Na delu je nastavak progona i odmazde prema Srbima sa Kosova i Metohije, koji se hapse bez ikakvog pravnog osnova, pod lažnim optužbama i nameštenim svedočenjima“, kaže se u saopštenju.

Sa tim u vezi je, navodi Kancelarija za KiM, i današnja presuda Ristu Jovanoviću, koji je osuđen na sramnu kaznu od šest meseci zatvora, samo zato što se usprotivio protivpravnom pretresanju i maltretiranju monahinje na Gazimestanu i pokazao naklonost prema Srbima i Srbiji.

„Sada je jasno zbog čega Aljbin Kurti u Briselu nije želeo da se saglasi sa predlogom EU da se obe strane uzdrže od akcija koje bi mogle da izazovu destabilizaciju na terenu, jer sve što Priština radi, radi sa namerom da izazove destabilizaciju na prostoru Kosova i Metohije“, ocenjuje se u saopštenju.

Ukazuju da o tome govori i porast broja teških incidenata na prostoru pokrajine, a hapšenje Veselinovića, uz sramnu presudu Jovanoviću, najslikovitije su svedočenje o tome sa kakvim se progonom i odmazdom susreću Srbi na KiM, ili oni koji su naklonjeni Srbiji, ukazala je Kancelarija za KiM.

Izvor : RTS

Post Author: Milan

Ostavi komentar