Kampanja „Možeš i ti biti uspešan/a“

Možeš i ti biti uspešan/a“, naziv je kampanje koja ima za cilj motivaciju mladih kroz primere dobre prakse već uspešnih mladih sugrađana koji su izgradili svoje karijere uz lično angažovanje i podršku grada Kragujevca i njegovih institucija.
Naš cilj je da upoznamo mlade sugrađane o onome što grad nudi u pogledu obrazovanja, edukacije, zapošljavanja, društvenog i kulturnog života. Budućnost grada se zasniva na ostanku mladih što zahteva našu neiscrpnu potrebu aktivnog prezentovanja dobrih mogućnosti grada. Smatramo da će sama akcija biti inspirativna po mlade, kao i usmeravajuća po pitanju njihovog obrazovanja, usavršavanja i profesionalnog ostvarivanja. Svako od nas je prilikom odabira svog budućeg poziva pronalazio uzor u svom već ostvarenom prijatelju, rođaku, poznaniku. Danas želimo da mladi prošire vidike o pozivima kojima mogu da se odazovu u budućnosti. Odlazak iz grada ili države ne sme biti jedino rešenje mladom čoveku – kaže Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom.
Kako veliki uticaj na to koga će mladi izabrati za uzore imaju mediji, društvene mreže, kampanja će sadržati video spotove o uspešnim mladim ljudima koji će javno podeliti svoje životne priče, govoriti o životnim načelima, vrednostima u koje veruju i putu do uspeha. Poruke koje šaljemo mladima treba da budu potkrepljene primerima, jer ako ono što pričamo mladima i ono što radimo bude u raskoraku, neće imati poverenja u odrasle i neće ih uzimati kao uzore.

Post Author: Milan

Ostavi komentar