KAF Divlji veprovi 20 godina postojanja obeležili sadnjom 20 stabala

U okviru projekata koje u oblasti zaštite životne sredine sufinansira Grad Kragujevac, a povodom obeležavanja 20 godina od osnivanja Kluba američkog fudbala Divlji veprovi, članovi kluba su danas u saradnji sa JKP ŠUmadija na zelenoj površini iza Fakulteta inženjerskih nauka zasadili 20 stabala jasena, lipe, javora i crvenolisne šljive. Sadnji su prisustvovali član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine, Stefan Nikezić i član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Danas krećemo sa realizacijom projekata za koje je Grad Kragujevac raspisao konkurs u oblasti zaštite životne sredine. U tome će nas podržati dva udruženja – sportsko udruženje Divlji veprovi koje se prijavilo na konkurs će ovde, kod Fakulteta inženjerskih nauka, zasaditi 20 sadnica javora, jasena i crvenolisne šljive, dok će Omladinska organizacija Šumadije posaditi 10 sadnica katalpe, kazao je član Gradskog veća, Stefan Nikezić. U okviru ovog projekta jutros je na Metinom brdu zasađeno 10 crvenolisnih šljiva, što je aktivnost u okviru prvog dela pilot projekta čiji je cilj sprečavanje ponovnog odlaganja otpada na lokaciji na kojoj je pre mesec dana uklonjena divlja deponija. Grad Kragujevac želi da podiže svest o tome koliko je bitno voditi računa o zaštiti životne sredine, posebno kod mladih, a Divlji veprovi imaju dosta mladih ljudi, pa se nadamo da ćemo na ovaj način u tome i uspeti, poručio je Nikezić.

Kada bi sva udruženja na ovaj način slavila svoje jubileje, imali bismo potpuno drugačiji grad, ocenio je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović. On je pozvao sve sportske klubove, ali i ostala udruženja da se vode primerom Divljih veprova i na sličan način obeležavaju svoje godišnjice, čime čine da Kragujevac u budućnosti bude potpuno drugačiji. Zahvaljujući novim sadnicama naš grad je lepši, zdraviji i bolji, poručio je Stevović.

Odlučili smo da povodom godišnjice kluba zasadimo 20 stabala i tako obeležimo sportske uspehe koje smo postigli u proteklih 20 godina, rekao je predsednik Kluba Divlji veprovi, Marko Vujanac i pozvao sve ostale sportske klubove i sva udruženja da urade istu stvar i na taj način pomognu gradu da se razvije i u ovoj oblasti.

Današnjoj akciji se pridružila i Omladinska organizacija Šumadije koja je u okviru projekta „Studentski dar – volontiraj – očisti – zasadi“ Fakultetu inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu donirala i u saradnji sa Studentskim parlamentom FIN zasadila 10 novih stabala kuglastih katalpi.

Pored mnogo atraktivnih studijskih programa koje smo akreditovali poslednjih godina, jedan je i Inženjerstvo zaštite životne sredine, kazao je dekan FIN-a, prof. dr Slobodan Savić, koji se pridružio sadnji sa svojim studentima. Ideja o sađenju ovih novih stabala je odlična, imaćemo prijatniji ambijent za studente, sve zaposlene, kao i za stanare u okruženju, a budući da smo deo velikog kompleksa gradskog parka i za sve sugrađane koji u njega dođu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar