Kad naprednjaci ne poštuju zakon, to je „političko pitanje“

 

Konačna sudbina 180 zaposlenih u „Zastavinoj ambulanti“, koja posle likvidacije, a na predlog lokalne smouprave treba da postane deo kragujevačkog Doma zdravlja, znaće se danas ili eventualno početkom naredne nedelje kada se Ministarstvo zdravlja izjasni o ovom problemu.

Gradska većnica za zdravstvo dr Gordana Damnjanović je na pitanje „kako je moguće da se nije znalo da poslovodstvo ne podnosi završni račun što je i dovelo do gašenja ustanove, pošto je direktor Zavoda dr Antonio Dimitrovski do izbora na tu funkciju bio odbornik Srpske napredne stranke, i izabran je da reši taj problem“, odgovorila konstatacijom da je to „političko pitanje“.

Ovde nema namere. Od trenutka kada grad preuzima obaveze, sve je u redu. Prema Zakonu o javnoj svojini, zgrada je uknjižena i sve je čisto. Što se tiče zdravstvenih usluga, ništa se neće promeniti. Ništa se ne zatvara, ništa se ne gasi. Jedino će promeniti naziv i biće ogranak Doma zdravlja. Uostalom, od prvog januara naredne godine zdravstveni sistem će biti centralizovan, biće formirana mreža zdravstvenih ustanova„, istakla je većnica Damnjanović.

Međutim, pravo pitanje je da li je nepoštovanje zakona krivično delo i da li odgovorni u skladu sa zakonom treba da budu kažnjeni, ali daleko smo od vladavine prava. U Srbiji je još uvek za sve potrebna ili odlučujuća politička volja vladajuće većine.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar