Juče održana tradicionalna donatorska žurka na Badnji dan

Prikupljena sredstva na tradicionalnoj donatorskoj zabavi koju su i ove godine na Badnji dan organizovali Nikola Dašić i Marko Vujnović namenjena su Centru za biomedicinski potpomognutu oplodnju Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac.

Nikola Dašić, predsednik Privremenog organa grada Kragujevca i Marko Vujnović, direktor  JKP Šumadija donatorsku zabavu organizuju od 2019. godine, kako bi se prikupila i prosledila sredstva za pomoć onima kojima je najpotrebnija. Zabava se organizuje pre najradosnijeg hrišćanskog praznika, kada darivanje, ljubav i humanost prevazilaze sve razlike.

Ideja se rodila u druženju sa humanim ljudima britkog uma da učinimo nešto dobro i lepo za one kojima je pomoć potrebna. Pošto je ovo vreme kada jedni drugima želimo snage i mudrosti uvezane lepotom darivanja, jedinstveni u želji mira u svetu, radosti i ljubavi u srcima, tako smo došli na ideju da, ako se već okupljamo i družimo, prikupimo sredstva kako bismo mogli da pomognemo, kazao je Marko Vujnović. Nadam se da ćemo današnjom žurkom prikupiti dovoljno sredstava da kupimo inkubator za Centar za biomedicinski potpomognutu oplodnju Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac

Sa prošlogodišnje zabave prikupljena sredstva su donirana deci i mladima iz Prihvatilišta u okviru Centra za razvoj usluga socijalne zaštite Kneginja Ljubica, a 2022. za kovid bolnicu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar