Još jedno zaduživanje zbog rekonstrukcije Tržnice

Zbog rekonstrukcija zgrade tržnice u Kragujevcu Kragujevčane čeka još jedno zaduživanje.

Naime, kako se saznaje, cenu nemara i neodgovornosti će opet platiti građani Kragujevca i to još jednim kreditom kojim će ih zadužiti lokalna vlast.

Za petak 11. avgust, biće zakazana sednica Skupštine grada po hitnom postupku. Odbornici će odlučivati o još jednom kreditu koji bi JKP „Šumadija“ podigla da se završi gradska pijaca.

Koliko je do sada potrošeno na neuspešnu rekonstrukciju jednog od najlepših objekata u Kragujevcu, koji je izgrađen 1929. godine, teško je utvrditi. Prvobitno je projekat finansiran iz dugoročnog kredita koji je iznosio 5 miliona evra, iz koga je za rekonstrukciju tržnice izdvojeno dva i po. Tim projektom bilo je predviđeno da Tržnica otplaćuje kredit, a do novembra 2021. godine povučeno je 1,73 miliona evra.

U junu ove godine izabrana je grupa izvođača, koju predvodi građevinska radnja GML inžinjering iz Kragujevca, vlasnika Miroslava Gvozdenovića, za radove na nadstrešnici. Hidrotehničke instalacije trebalo bi da uradi SIB Invest d.o.o. Niš, a bravarske radove na čeličnoj konstrukciji uradiće MI WELD ENGINERING d.o.o. iz Smedereva. Prema ugovoru radovi bi trebalo da koštaju nešto malo više od 85 miliona dinara sa PDV-om.

Post Author: Milan

Ostavi komentar