Još dvoje Kragujevčana pozitivno na koronavirus

Saopštenje direktora Instituta za javno zdravlje Kragujevac, Dragana Vasiljevića, prenosimo u celosti:

Od početka epidemije do sinoć u 21 sat, Institut za javno zdravlje Kragujevac, uzorkovao je ukupno 316 pacijenata. Od tog broja za sada je odrađeno 272 uzorka. Još treba da se uradi 44 uzorka. U nedelju, 5. aprila je transportovan 21 uzorak.

Od 24 rezultata koja su juče stigla iz Batajnice, 2 uzorka su pozitvna, oba iz Kragujevca.

Broj obolelih (pozitivnih), od početka do sinoć u 21 sat:

– Kragujevac: 24
– Aranđelovac: 10
– Topola: 1
U kućna izolaciji trenutno je 1600 gradjana.

Zahvaljujem se na dosadašnjoj saradnji sa Torlakom, na pokazanoj profesionalnosti, stručnosti i kulturnom ophođenju. Ono što moram da naglasim, a to je nova saradnja sa laboratorijom u Batajnici, moj utisak je da se radi o izuzetno savremenoj laboratoriji, stručnim ljudima koji pokazuju profesionalan i kulturan odnos u komunikaciji, sa odličnim menandžmentom. Svaka čast. 

Stručnjaci Instituta za javno zdravlje Kragujevac, predlažu Kriznom štabu grada Kragujevca, Kriznom štabu Šumadijskog upravnog okruga i glavnom Kriznom štabu Republike Srbije da razmotre predlog Instituta za javno zdravlje KragujevacI, da se uvedu i brzi imunohromatografski testovi IgM/IgG prema SARS Cov2, kojima se može potvrditi akutna infekcija od trećeg do petog dana (pozitivna IgM), kao i razvoj imuniteta (pozitivna IgG) od 10. do 14. dana infekcije, pri čemu se ovi rezultati mogu dobiti na licu mesta za 15 minuta.

Post Author: Olivera Ilic

1 thought on “Još dvoje Kragujevčana pozitivno na koronavirus

    ?

    (6 априла, 2020 - 9:32 am)

    A oni iz novog pazara što su smešteni u KCKG njih ne računa?

Ostavi komentar