JKP Šumadija preuzima elektronski i električni otpad

Većina električnog i elektronskog otpada predstavlja opasan otpad, jer u sebi sadrži materijale i teške metale koji imaju štetan uticaj na okolinu i zdravlje ljudi, zato je potrebno da se ovaj otpad odlaže i reciklira na odgovarajući način, kažu u JKP Šumadiji.

U EE otpad se ubraja električna i elektronska oprema i uređaji koji su dotrajali i nisu više u upotrebi, a nekada su za svoj rad koristili električnu energiju ili baterije.

JKP Šumadija Kragujevac svakog četvrtka u mesecu vrši organizovano preuzimanje i otkup električnog i elektronskog otpada od fizičkih i pravnih lica po jedinstvenoj ceni od 10,00 dinara po kilogramu.

Tom prilikom se preuzimaju veći kućni aparati – frižideri, zamrzivači, mašine za pranje i sušenje veša, mašine za pranje sudova, bojleri, TV aparati, računari i slično.

JKP Šumadija podseća sugrađane da se mali kućni aparati ne otkupljuju, a u njih ubrajaju – usisivače, uređaje za šivenje, pletenje i tkanje, pegle i aparati za održavanje odeće, tostere, friteze, mlinove, aparate za kafu, električne noževe, uređaje za šišanje i sušenje kose, pranje zuba, brijanje, masiranje, satove i druge male kućne aparate.

Vaše prijave možete uputiti Korisničkom centru svakog radnog dana od 07:00 do 17:00 časova na brojeve telefona:
034/501-180; 034/501-181 i 060/234-10-50

Post Author: Milan

Ostavi komentar