Jednaka prava za sve

Kancelarija za mlade grada Kragujevca sprovodi aktivnosti u okvoru projekta pod nazivom „Jednaka prava za sve“, koji će mladima iz osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Kragujevca obezbediti informisanje i edukaciju na teme prevencije svih oblika nasilja među mladima, posebno porodičnog i vršnjačkog nasilja.

Danas je predavanje održano učenicima TUŠ “Toza Dragović”. Naša obaveza je da učestvujemo i sprovodimo aktivnosti u vezi sprečavanja nasilja nad mladima. Individualne različitosti su odraz ličnosti, a ne osnov za bilo kakvav vid emocijalnog, fizičkog ili drugog vida nasilja. Ono može da izazove trajne i višestruke posledice koje vi trenutno ne možete da predvidite. Molim vas da se međusobno podržavate, dopunjujete, usmeravate, inspirišete kako bi sutra bili zdravi, zreli, srećni i uspešni ljudi, istakao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom.

Kroz predavanja mladi će biti informisani o mehanizmima za prevenciju različitih oblika nasilja, a u cilju promovisanja kulture nenasilnog ponašanja među mladima.

Predavanja će se realizovati u nekoliko kragujevačkih osnovnih i srednjih škola.

Projekat se sprovodi u saradnji sa organizacijom Panacea solution a podržan je od strane Ministarstva za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj.

Post Author: Milan

Ostavi komentar