Javni konkurs za projekte iz kulture

U toku je Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata, programa i manifestacija u kulturi iz budžeta grada Kragujevca za 2018. godinu.

Pravo učešća na konkursu imaju ustanove kulture, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, pojedinci i svi ostali kulturni poslenici čije je sedište, odnosno prebivalište na teritoriji grada Kragujevca, osim ustanova kulture čiji je osnivač lokalna samouprava.

Konkurs je raspisan je za oblast književnosti, muzike, likovne, primenjene, vizuelne umetnosti, pozorišne i filmske umetnosti, digitalnog stvaralaštva i mnogih drugih oblasti kulturne delatnosti. Javnim konkursom obuhvaćeni su i programi kojima će se u 2018. godini obeležiti značajni jubileji grada Kragujevca: 200 godina od proglašenja Kragujevca prvom prestonicom moderne Srbije, 140 godina od dobijanja srpske nezavisnosti i 100 godina od završetka Prvog svetskog rata i oslobođenja Kragujevca.

Svoje predloge zainteresovani mogu poslati preporučenom poštom na adresu: Gradska uprava za vanprivredne delatnosti, Trg slobode 3, Kragujevac, sa naznakom: “Za Komisiju za izbor projekta, programa i manifestacija u oblasti kulture koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta grada Kragujevca u 2018. godini“, ili predati na prijemnom šalteru Gradske uprave, najkasnije do 8. novembra 2017. godine.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar