Institut za javno zdravlje Kragujevac uzorkovao vodu u Lepenici

Nadležne službe u Kragujevcu utvrđuju kako je došlo do obojenosti reke Lepenice, pošto su se na društvenim mrežama pojavili snimci i fotografije reke koja je „pocrvenela“.

Ovaj događaj veoma je uznemirio Kragujevčane, naročito zbog činjenice da se sve dogodilo u vreme kada je na snazi bio četvorodnevni policijski čas. Mnogi građani su se pitali da li to neko koristi i zloupotrebljava vreme kada nema svedoka.

Aktivnosti službi su preduzete po nalogu komandanta kriznog štaba Radomira Nikolića, a uključeni su Institut za javno zdravlje, Policijska uprava, komunalna inspekcija i Gradska uprava za inspekcijske poslove.

U Institutu za javno zdravlje Kragujevac rečeno je Beti da su ekipe Centra za higijenu juče u toku dana uzele uzorke vode iz toka Lepenice i da rezultate treba sačekati nekoliko dana.

Načelnica Gradske uprave za javne prihode i inspekcijske poslove Zorica Avramović rekla je da je i Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo aktivnosti iz svoje nadležnosti kao i Osnovno javno tužilaštvo.

„Tužilaštvo je pokrenulo postupak. Uključen je i republički inspektor zaštite životne sredine, kao i republički inspektor za vode, da se utvrdi ko je izlio otpadne vode i da li je možda bilo neke havarije“, rekla je Avramović agenciji Beta.

Avramović je izjavila da je komunalna policija izašla na teren 11. aprila u 23 sata i ustanovila da Lepenica više nije imala crvenu boju.

„Oni su pregledali tunele odnosno ispust“, rekla je Avramović.

 

Izvor : Beta

Post Author: Milan

Ostavi komentar