Igralište dobila i deca u Čumiću

Član Privremenog organa grada Kragujevca Predrag Stevović predao je danas najmlađim stanovnicima MZ Čumić, novo igralište izgrađeno u dvorištu OŠ ‘’Prota Stevan Popović’’ koje je u proteklih mesec dana uradilo preduzeće Šumadija doo, ukupne vrednosti 1,1 milion dinara.

Ponosan sam što u ime grada deci predajem 24. igralište koje smo uradili. Posebno sam ponosan jer je reč o igralištu u selu koje je tako živo i puno mališana. Od početka mandata do danas smo uradili i 28 sportskih igrališta na otvorenom, rekonstruisali  sedam fiskulturnih sala i isto toliko teretana na otvorenom, kazao je Stevović i istakao da je Grad Kragujevac lider u Srbiji po broju rekonstruisanih igrališta i izgrađenih terena za male sportove. Sve to smo uspeli zahvaljujući saradnji i radu preduzeća Šumadija doo koje zapošljava lica sa invaliditetom kao jedino takvo u ovom delu Srbije. Da bi nas pratilo u planovima obezbedili smo odgovarajuće mašine za izradu podloge za bezbednost dečijih igrališta. Stevović je najavio uskoro otvaranje skejt parka i istakao da je ove godine grad uložio 34 miliona dinara za rekonstrukciju i izgradnju novih igrališta. Kada govorimo o sportu mislimo na zdravlje i zato nam je bilo važno od početka mandata da obezbedimo osnovnu sportsku infrastrukturu, zato i kažemo da se nikada više nije ulagalo u nju. Problem na seoskom području, pa i u Čumiću , je taj što ne postoji ni jedno sportsko udruženje ili klub koji bi okupljao decu bar za bazične sportove i najavio da će biti uvedena svakodnevna nastava fizičkog vaspitanja. Decu moramo da ‘’spasimo’’ od modernih tehnologija koje su uzrok njihovog otuđenja i manje igre napolju a više problema sa pravilnim razvojem, poručio je Stevović.

Od važnijih projekata, pored obezbeđenog video nadzora za sedam dečijih igrališta u gradu, Stevović je izdvojio Pivarski park koji je više od decenije bio neupotrebljiv, urađenog na inicijativu predsednika Privremenog organa grada Kragujevca, Nikole Dašića. Kao najveću investiciju u ovoj godini naveo je relocirano inkluzivno igralište u centru iza Javno stambenog preduzeća.

Direktorka preduzeća Šumadija doo Jasmina Mihajlović je kazala da je najveće zadovoljstvo izgradnja igrališta na seoskom području jer se deca više raduju i bolje ga čuvaju.

Osnovna škola ‘’Prota Stevan Popović’’ u Čumiću ima 120 dece uzrasta od 4 do 12 godina. Aleksandar Jovanović, direktor  kaže da igralište ima nemerljivu vrednost za decu koja najveći deo dana provedu u školi. Ovo je prvi korak u izgradnji malog sportskog kompleksa u Čumiću i zahvalni smo gradu što je krenuo sa nama i podržava nas u toj realizaciji. U planu je da uz podršku grada uradimo igralište za male sportove a u perspektivi i balon salu koja bi zadovoljila potrebe škole s obzirom na to da nemamo salu za fizičko.

Post Author: Milan

Ostavi komentar