Igor Jurić danas u Kragujevcu: “UKRADENA BEZBEDNOST“

Igor Jurić, osnivač i predsednik Fondacije Tijana Jurić, održaće predavanje „Ukradena bezbednost“ u prostorijama galerije Narodne biblioteke u subotu 8. decembra od 17 časova.

Predavanje koje sadrži teme o bezbednosti i opasnostima na internetu, pedofiliji, vršnjačkom nasilju, trgovini ljudima. Namenjeno je odraslima koji nemaju priliku da se često informišu o svim opasnostima koje vrebaju decu u školi, na ulici i na internetu.Serija tribina i predavanja „Ukradena bezbednost“ koju je Fondacija krajem prošle godine uvrstila u listu svojih edukacija, za kratko vreme postala je veoma tražena zbog tematike o kojoj se u Srbiji retko govori.

Trgovina ljudima, trgovina organima, seksualna i radna eksploatacija, pojmovi su o kojima sve češće slušamo, ali sa određenom rezervom u svesti prihvatamo da se to dešava „tamo, negde i nekome“.

Na predavanjima se vrlo realistično, na momente surovo i oštro, govori o lošim pojavama u društvu.

Fondacije je pokrenula i projekat „Bezbednost i dobrobit dece i mladih“ čiji je cilj kreiranje predloga za reviziju i izmenu zakonskih regulativa kako bi osigurala viši stepen bezbednosti dece i unapredila efikasnost potraga za nestalom decom u Srbiji. Projekat se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, kao i svim drugim relevantim akterima, kako na lokalnom, tako i na međunarodnom nivou.

Kao i sve aktivnosti koje Fondacija sprovodi, ciljna grupa su pre svega mladi i deca, njihovi roditelji i stručnjaci koji su uključeni u rad sa decom, kao i institucije sa kojima Fondacija blisko sarađuje. Dugoročno, napori organizatora su usredsređeni na kreiranje sigurnog okruženja za građane naše zemlje.

Implementacijom ovog projekta edukacije će se sprovesti u 3 578 škola. Na taj način, Fondacija Tijana Jurić će sprovesti edukacije za 656.000 dece, prosvetne radnike i radnice osnovnih i srednjih škola, roditelje i predstavnike institucija.

Pored toga, bitan segment biće pokušaj uvođenja nove izmene zakona u cilju poboljšanja stepena bezbednosti dece u našoj zemlji.

Post Author: Milan

Ostavi komentar