Humanitarna trka za Nikolu Mrdakovića završena u Kragujevcu

Tarašanin Aleksandar Jovanov 9. marta je započeo humanitarni maraton na ruti Taraš – Kragujevac kako bi pomogao u prikupljanju neophodnih sredstava za lečenje osmogodišnjeg Kragujevčanina, Nikole Mrdakovića, obolelog od tuberozne skleroze. Lečenje ovog retkog oboljenje moguće je jedino u inostranstvu, a za dijagnostiku, operativno lečenje, terapije i troškove puta i smeštaja potrebno je 400.000 dolara. Aleksandar je, pretrčavši 220 kilometara, danas stigao do cilja gde ga je pored porodice Mrdaković dočekao i Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Majka deteta je naša koleginica i ovo je zajednički pokušaj svih nas koji radimo u Gradskoj upravi da se izborimo za njeno dete na kolegijalan i ljudski način. Potrudićemo se da, kao kolege, sakupimo onoliko sredstava koliko možemo i promovišemo ovu akciju kako bi što pre došli do potrebnog iznosa i Nikolinog ozdravljenja, rekao je Stevović. Kragujevac je već pokazao da ima dovoljno humanosti i da su Kragujevčani uvek spremni da pomognu svakom detetu kome je to potrebno.

Aleksandar Jovanov, inače rođak Nikoline majke, kaže da mu nije mnogo trebalo da se odluči za ovu akciju. Trčanje je trajalo pet dana, trčali smo od Taraša do Kragujevca i svaki kilometar smo odlučili da prodamo po ceni od 1000 dinara. To je bio jedan od načina na koji smo prikupljali novac, pored donacija i SMS poruka koje su išle tokom cele akcije, a nastaviće se i posle ovog dana. Do juče je sakupljeno 300.000 dinara, rekao je Jovanov. On je naglasio da se profesionalno bavi karateom, rekreativno fudbalom, ali nikada ranije nije trčao duge staze. Posle kratkotrajnih priprema Aleksandar je uspeo da svaki dan istrči 50-60 kilometara za Nikolu i poručuje da će se boriti i dalje.

Sugrađani koji žele da pomognu u prikupljanju sredstava za Nikolino lečenje to mogu učiniti putem SMS 1626 na broj 3030 ili uplatom na račune navedene na stranici https://www.budihuman.rs/korisnik/1626/nikola-mrdakovic.

Post Author: Milan

Ostavi komentar