Hotel Zelengora, novo mesto za dobrovoljno davanje krvi

Crveni krst Kragujevca u saradnji sa Službom za transfuziju krvi u Kragujevcu je od 1. aprila krenuo sa prikupljanjem krvi od strane dobrovoljnih davalaca. Od tada do danas je prikupljeno ukupno 111 jedinica krvi. Akcije se realizuju u hotelu Zelengora, svakog radnog dana od 8 do 13 časova, dok traje vanredno stanje. Samo juče, 6. aprila, u velikoj zajedničkoj akciji je prikupljeno 36 jedinica krvi.

Iz Crvenog krsta Kragujevac se zahvaljuju svima koji su dali krv, kao i svima onima koji su se odazvali, a nisu bili u mogućnosti da daju krv.

„Dobrovoljno davanje krvi je uvek dobrodošlo, pa i u vreme infekcije COVID-19. Bolesnici čije izlečenje, pa i sam život zavisi od krvi i krvnih produkata, nažalost ne mogu čekati da epidemija prođe. Služba za transfuziju krvi u Kragujevcu je preduzela sve mere predostrožnosti u skladu sa kriterijumima za izbor davalaca. To se prvenstveno odnosi na dobru detaljnu anamnezu, kako ličnu, tako epidemiološku, kako to uostalom uvek i rade. Zahvaljujemo se svima koji su dali krv, kao i svima onima koji su se odazvali, a nisu bili u mogućnosti da daju krv.“

Post Author: Milan

Ostavi komentar