Hor Studentskog kulturnog centra gostuje na Mećavniku

Hor Studentskog kulturnog centra, Kragujevačko pevačko društvo, učesnik je ovogodišnjeg Festivala ruske muzike Boljšoj, koji će se održati od 14. do 17. jula na Mećavniku. Hor je po prvi put učesnik ovog prestižnog festivala klasične muzike i održaće sutra celovečernji koncert u revijalnom delu festivala.

Ključna ideja Festivala ruske muzike Boljšoj je podrška talentovanim mladim ljudima iz muzičkih škola i akademija širom Srbije i Republike Srpske, kao i talentovanim mladim ljudima širom Rusije.

Festival obuhvata obavezan takmičarski program, u kome se ruski i srpski studenti i đaci, izvodeći klasična i savremena dela ruskih i srpskih kompozitora, takmiče u dve starosne kategorije za zlatnu, srebrnu i bronzanu Matrijošku.

Večernji program uključuje koncerte matičnog simfonijskog orkestra Boljšoj sa poznatim ruskim i srpskim umetnicima. Dosadašnje festivale obeležilo je učešće nekih od najeminentmnijih savremenih autora i stvaralaca, kao što su – maestro Valerij Georgijev, pijanisti: Denis Macujev, Aleksandar Madžar, Jurij Rozuma, violinisti: Nemanja Radulović, Roman Simović, Aljona Bajeva, Tatjana Samuil, violončelisti: Narek Haknazarijan i Justus Grim kao i tenor Zoran Todorović, bend Emir Kusturica i No Smoking Orkestra.

Post Author: Milan

Ostavi komentar