Gradsko Veće : GAS postaje deo JKP “Šumadija”

Gradsko veće Kragujevca je na danas održanoj sednici usvojilo program rehabilitacije i održavanja gradskih ulica i opštinskih puteva, ali i odluku o pripajanju GAS-a JKP “Šumadija”.

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu Gradske uprave, u drugoj fazi prioriteta, na osnovu izveštaja Komisije za pripremu i sprovođenje mera na ublažavanju posledica od poplava i JP “Putevi”, radovi će se izvoditi na teritoriji sedam mesnih zajednica: Beloševac, Erdeč, Ilićevo, Bresnica, Stanovo, Šumarice i Uglješnica. Programom rehabilitacije i održavanja obuhvaćeno je 55 ulica.

U skladu sa Zakonom o javnim preduzećima i Zakonom o privrednim društvima, Gradsko veće donelo je i zaključak o pokretanju Inicijative za sprovođenje statusne promene pripajanja Gradske agencije za saobraćaj Javno-komunalnom preduzeću “Šumadija”.

“Razlog za donošenje ovog zaključka sadržan je u potrebi sprovođenja mera i aktivnosti racionalizacije javne potrošnje i konsolidacije pravnih subjekta čiji je osnivač grad Kragujevac. Osim povećanja efikasnosti u upravljanju i poslovanju, pripajanje Gradske agencije za saobraćaj JKP “Šumadija”, doprineće smanjenju troškova poslovanja, povećanju ekonomičnosti i unapređenju korporativnih upravljanja”, navodi se na sajtu grada.

Na današnjoj sednici Gradsko veće donelo je i zaključak kojim se preporučuje poslodavcu JKP “Vodovod i kanalizacija” da sagleda mogućnost isplate solidarne pomoći zaposlenima, radi ublažavanja nepovoljnog materijalnog položaja, pod uslovom da za tu namenu ima obezbeđena sredstva, odnosno da se isplatom ne remeti redovno poslovanje, odnosno likvidnost preduzeća.

Gradsko veće donelo je i rešenje o obrazovanju Projektnog tima za sprovođenje i realizaciju projekta „Zajedno od ranog uzrasta protiv diskriminacije“ u okviru programa „Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“ čiji je cilj promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanje romske zajednice na lokalnom nivou.

Post Author: Milan

Ostavi komentar