Gradske inspekcije i policija sprovela kontrolu pijaca i ugostiteljske objekte

Komunalna inspekcija grada Kragujevca je tokom protekle nedelje po Zakonu o trgovini uz asistenciju Policijske uprave u Kragujevcu, sprovela akciju oduzimanja akcizne robe koja se prodaje na pijacama. Proteklog vikenda, takođe uz asistenciju policije, kontrolisani su i ugostiteljski objekti.

Na pijacama u Stanovu, na Aerodromu i na Zelenoj pijaci pronadjeno je i zaplenjeno preko 10 kilograma rezanog duvana i 927 paklica cigareta različite vrste od kojih je 80 sa akciznim markicama Crne Gore.

Takodje, proteklog vikenda Komunalna inspekcija je u Kragujevcu, po Zakonu o javnom redu i miru, uz asistenciju policije, kontrolisala i nivo buke u ugostiteljskim objektima. Reč je objektima za koje postoji više prijava zbog ugrožavanja javnog reda i mira.

“Tako je Inspekcija za zaštitu životne sredine u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Kragujevac u ugostiteljskim objektima “Trezor” i “Kazino” u noćnim satima izmerila viši nivo buke u odnosu na dozvoljeni. Da bi se sprečilo dalje širenje buke, Policijska uprava Kragujevac je ovim lokalima oduzela miksete, imajući u vidu da je to sredstvo kojim je prekršaj izvršen”, objavljeno je na zvaničnom sajtu Gradske uprave Kragujevac.
Tokom dalje akcije otkriven je i jedan neregistrovani objekat van grada, koji je obavljao ugostiteljsku delatnost, više objekata prekoračilo je dozvoljeno radno vreme dok jedan objekat nije imao rešenje za baštu.
Za sve uočene nepravilnosti i učinjene prekršaje Komunalna ispekcija je izdala prekršajne naloge, a Policijska uprava Kragujevac pokrenula je postupke kod sudija za prekršaje.

Post Author: Milan

Ostavi komentar