Gradska izborna komisija u Kragujevcu proglasila 12 izbornih lista

U ponoć je istekao rok za predaju izbornih lista za učešće na izborima raspisanim za 17. decembar, a Gradska izborna komisija u Kragujevcu proglasila je 12 izbornih lista za lokalne izbore.

Po rečima Dušana Petkovića, člana GIK grada Kragujevca, Gradska izborna komisija dalji rad nastavlja u skladu sa zakonom o sprovođenju izbora na teritoriji grada Kragujevca, a krajnji rok za utvrđivanje zbirne liste za lokalne izbore je 1. decembar ove godine.

Za liste nacionalnih manjina je bilo neophodno sakupiti potpise 500 građana, dok je za ostale liste stranaka i koalicija bilo potrebno 1000 potpisa, objasnio je Petković i naglasio da su sve liste koje su predale kandidaturu proglašene.

Petković je podsetio građane Kragujevca da do 1. decembra 2023. godine u ponoć mogu da izvrše uvid u birački spisak i podnesu zahtev za promenu podataka u biračkom spisku u kancelariji 304 Gradske uprave. Nakon ovog roka za proveru upisa i podnošenje zahteva mogu se obratiti Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Na teritoriji grada Kragujevca izbori će biti sprovedeni na 168 biračkih mesta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar