Gradonačelnik Nikolić uputio telegram saučešća gradonačelniku Magnitogorska

Gradonačelnik Кragujevca Radomir Nikolić uputio je telegram saučešća gradonačelniku Magnitogorska, Berdnikovu Sergeju Nikolaeviču povodom nesreće koja je zadesila ovaj ruski grad, usled eksplozije gasa koja je dovela do urušavanja stambene zgrade i pogibije više od 30 ljudi.

Povodom tragedije koja je zadesila Vaš grad, u ime svih građana Кragujevca i u svoje lično ime upućujem izraze dubokog saučešća porodicama poginulih, onima koji tragaju za svojim najbližima, ali i Vama poštovani gradonačelniče. Siguran sam da ćete učiniti sve što bude u Vašoj moći da pomognete porodicama stradalih i da ćete zajedno pronaći snage da izdržite ove teške trenutke. U ovim momentima naše molitve i misli su uz vas, navodi se u telegramu saučešća gradonačelnika.

Grad Кragujevac i ruski Magnitogorsk uspostavili su saradnju u oblasti obrazovanja, koju su započela dva univerziteta na inicijativu udruženja rusko – srpskog prijateljstva ”Most” u Magnitogorsku.Planirana je razmena studenata na svim nivoima i vrstama studija.

Post Author: Milan

Ostavi komentar