Gradonačelnik Kragujevca posetio „Korman put“

Gradonačelnik Nikola Dašić posetio je još jednu uspešnu porodičnu kompaniju u našem gradu. Reč je o preduzeću „Korman put“ koje se bavi izvođenjem građevinskih radova u niskogradnji, izgradnjom puteva, autoputeva, eksploatacijom građevinskog i ukrasnog kamena itd. Preduzeće je osnovano 2007. godine kao mala porodična kompanija koja danas broji 92 zaposlenih.

Sertifikat firma od poverenja koji se dodeljuje privrednicima sa dobrom reputacijom među klijentima i saradnicima dobili su 2017. godine. „Korman put“ je poznat i po velikom broju donatorskih i humanitarnih akcija.

Svako ko pored svoje porodice, hrani još jednu ili dve, za mene je uspešan čovek, a da ne pričam o firmi kao što je „Korman put“ koja zapošljava 92 ljudi. Tokom posete uverio sam se koliko je kompanija stabilna, vozni park je obnovljen, svi kamioni su u odličnom stanju. Želim da u Kragujevcu bude što više ovakvih privrednika koji će naš grad da razvijaju i guraju napred. Naša obaveza je da im u tome pomognemo, stvarajući podsticajno i pozitivno poslovno okruženje – kazao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Vlasnik kompanije „Korman put“, Goran Jovanović, svoju poslovnu priču započeo je 2003. godine kada je angažovao tadašnje Preduzeće za puteve da mu „otkrije“ jednu porodičnu parcelu u Kormanu, na kojoj se danas nalazi glavni kamenolom ovog preduzeća. Potom su usledile duge administrativne procedure, prenamena zemljišta, krčenje šume i pribavljanje neophodnih dozvola za registraciju preduzeća.

U međuvremenu smo kupili i drugu parcelu od 22ha, iznad Straževice i to je naš drugi kamenolom.Angažovani smo na mnogim projektima: RP invest, Tesla palace, Centar za matične ćelije, Palata pravde gde smo sarađivali sa Štrabakom na izgradnji saobraćajnica, zatvor u Petrovcu i dr. Učestvovali smo i pokretali mnogobrojne donatorske akcije poput izgradnje jednog malog parkinga u Univerzitetskom kliničkom centru preko puta Internog, donirali aparate za Pedijatriju, opremu za zaposlene na odeljenju C3, organizovali humanitarnu utakmicu i koncert u okviru akcije za lečenje naše male sugrađanke Minje – kaže Jovanović.

Osim dobre poslovne politike, za uspeh je, smatra Jovanović, najvažniji odnos i briga o zaposlenima, kao i dobra reputacija i izgradnja poverenja sa klijentima i saradnicima.

Post Author: Milan

Ostavi komentar