Gradonačelnik Dašić posetio kompaniju Sunce Marinković

U okviru redovnih poseta privrednicima Kragujevca, gradonačelnik Nikola Dašić i član Gradskog veća za privredu Radomir Erić, posetili su kompaniju Sunce Marinković. Danas lider u proizvodnji aluminijumske i PVC stolarije u jugistočnoj Evropi i najveći izvoznik stolarije u Srbiji, Sunce je 1929. godine osnovao poznati bravar Aleksandar Marinković čije ograde i danas krase grad na Lepenici. Kompanija je dobila ime po simbolu Sunca na Kamenom mostu u centru Kragujevca, koji je iskovan u radionici Marinković.

Vrsni bravarski zanat i umetnost, ali i istinske vrednosti prenosile su se sa kolena na koleno kao pravo porodično blago. Naslednici Aleksandra Marinkovića, sin LJubiša i unuci Dušan i Vladimir, nastavljajući tradiciju uspešno vode kompaniju koja danas ima preko 150 zaposlenih.

U Kragujevcu kao industrijskom centru Srbije, poznatijem kao srpski Detroit, najveću pažnju poklanjamo privredi. Redovno, od početka mog mandata trudimo se da posećujemo najbolje i najiskusnije privrednike, da se konsultujemo oko razvoja grada i drugih važnih pitanja – istakao je gradonačelnik Nikola Dašić. Istovremeno na taj način, osim pažnje odajemo i priznanje privrednicima što zapošljavaju Kragujevčane, što naš grad čine većim i boljim. Svaki čovek koji pokrene posao i zaposli dve ili tri porodice uradio je nešto značajno za grad i to ne smemo nikad da zaboravimo. Stojimo uz te ljude, na raspolaganju smo za sve što možemo da pomognemo kao lokalna samouprava, poručio je Dašić.

Prema rečima Vladimira Marinkovića izvršnog direktora, osnivanjem porodične kompanije davne 1929. obavezali su na trajanje. To je odgovornost koju već 92 godine generacije naše porodice sa ponosom preuzimaju. Prethodnu godinu koju je obeležila pandemija korona virusa, dočekali smo sa 100 zaposlenih, a sada naša firma zapošljava preko 150 ljudi. Najuspešnija kompanija u industriji proizvodnje enegetski efikasne aluminijumske i PVC stolarije nedavno je uvela drugu smenu, a sadašnju proizvodnju koja se prostire na 3500 kvadrata palaniraju do kraja godine da izmeste u nove pogone površine skoro 10 000 kvadratnih metara. Smatramo da firma koja ima toliku tadiciju i sa simbolom Sunca na Kamenom mostu u centru grada, rekao je Vladimir Marinković, predstavlja deo istorije Kragujevca i kao takva planira da se i dalje razvija.

Post Author: Milan

Ostavi komentar