Gradonačelnik Dašić obišao završne radove u ulici Dragojla Dudića

Gradonačelnik Nikola Dašić sa saradnicima obišao je završne radove na asfaltiranju ulice Dragojla Dudića u naselju Šumarice. Reč je o saobraćajnici koja predstavlja vezu Gornjomilanovačke ulice sa naseljem Višnjak. Položaj saobraćajnice je od strateškog značaja jer će značajno smanjiti udeo teških vozila kroz grad.
Izuzetno značajna saobraćajnica za grad Kragujevac, naročito za stanovnike naselja Šumarice, Divostin, Drača i Stanovo, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić. Spajamo milanovački put sa putem koji vodi ka Kraljevu čime ujedno spajamo i ta dva dela grada. Veliki je projekat u pitanju, košta milion evra. Nije to mala cifra da se izdvoji iz budžeta, da se kredit otplati, ali vredi. Veliki infrastrukturni projekti, pojasnio je Dašić, olakšavaju život građanima, privlače nove investicije i Kragujevac postaje protočniji za saobraćaj. Ceo potez je oko 1,5 kilometara i mislim da ovim tempom zaista širimo Kragujevac i radimo dobre stvari.

Radovi na asfaltiranju kolovoza, prema rečima Vladimira Bjelanovića iz Preduzeća za puteve, biće završeni u naredna tri dana. Osim izgradnje saobraćajnih površina, ovim projektom obuhvaćena je i izgradnja kišne kanalizacije, javne rasvete i neophodne saobraćajne signalizacije.
Završetkom radova u ulicama Dragojla Dudića i Košutnjački vis, biće okončan kompletan posao predviđen ugovorom koji je Preduzeće za puteve sklopilo sa gradom prošle godine. Sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj u Kragujevcu je realizovano deset projekata u oblasti putne infrastrukture.

Post Author: Milan

Ostavi komentar