Građevinski materijal za interno raseljene porodice

Domaćinstvo Slaviše Maksimovića jedno je od pet domaćinstava koje je dobilo grant u vrednosti 600 hiljada dinara u okviru programa pomoći za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu, namenjen za nabavku građevinskog materijala za završetak ili adaptaciju stambenog objekta. Petočlana porodica Maksimović živi Jovanovcu od 2007. godine, a dobijeni materijal upotrebiće za završne radove na kući. Dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvo i socijalne zaštitu sa saradnicama posetila je danas ovo domaćinstvo.

U okviru saradnje Grada i Komesarijata za izbeglice i migracije RS, Povereništvo realizuje brojne programe među kojima je ovaj za unapređenje uslova stanovanja za interno raseljena lica. Porodica Maksimović je interno raseljena petočlana porodica sa Kosova i Metohije koja ispunjava uslove konkursa i jedna je od pet porodica koja je dobila građevinski materijal u vrednosti od 600 hiljada dinara.

Prošle godine tri seoska interno raseljena domaćinstva dobila su grantove građevinskog materijala u vrednosti od 3,8 miliona dinara, imali smo jednokratne novčane pomoći za 137 porodica, ogrev za 25 porodica i preko 200 paketa hrane. Svake godine grad izdvaja procentualno učešće kako bi mogao da konkuriše na ovim projektima i uvek su to donacije od strane Komesarijata u vrednosti od šest do deset miliona dinara, podsetila je dr Damnjanović, članica Gradskog veća.

Građevinski materijal je stigao pre dva dana i pošto smo završili veliki deo radova na kući, dobili smo materijal za fasadu, kazala je Jasmina Maksimović, domaćica. Ona kaže da im je svaka pomoć dobrodošla a da je ova od velikog značaja jer će dovršiti kuću i zahvalila se gradu i Komesarijatu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar