Fondacija “Novak Đoković“ poklonila respiratore i monitore kragujevačkom kliničkom centru

Fondacija „Novak Đoković“ poklonila je juče četiri respiratora i 20 kliničkih monitora za praćenje stanja pacijenata Kliničkom centru Kragujevac u vrednosti od 122.000 evra.

„Fokusirali smo se na neophodnosti i trudili da pomoć stigne tamo gde je najpotrebnija. Nadamo se da će donirana oprema biti vaš saveznik u lečenju, i u mnogome olakšati rad zdravstvenim radnicima“, rekla je Emina Potrić, menadžer za prikupljanje donacija Fondacije “Novak Đoković”.

Predrag Sazdanović, v. d. direktor Kliničkog centra Kragujevac zahvalio se Fondaciji Novak Đoković na nabavci vredne medicinske opreme koja im je, kako kaže, neophodna u lečenju u trenutnoj situaciji izazvanoj virusom korona, a i ubuduće.
„Kao izraz zahvalnosti i poverenja građana Srbije, koji se leče u Kliničkom centru Kragujevac, za vreme trajanja epidemije Covid-19, bili smo izuzetno ponosni da primimo donacije građana, privrednika i kompanija iz cele zemlje. Donacije su se ogledale u prijemu medicinskih aparata, sredstava za higijenu, lekova, hrane i svega što je bilo neophodno Kliničkom centru Kragujevac za borbu protiv epidemije“, rekao je Sazdanović.
Kako kažu u Fondaciji „Novak Đoković”, i u narednim danima planira se isporuka neophodne medicinske opreme i drugim Covid centrima širom Srbije koja uključuje još respiratora, CT skener, kliničke monitore, specijalne antibakterijske klompe i drugu opremu koja će biti raspoređena u skladu sa potrebama tih zdravstvenih ustanova.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar