Fondacija Novak Đoković donirala četiri respiratora i 20 monitora kragujevačkom Kliničkom centru

Fondacija Novak Đoković donirala je kragujevačkom Kliničkom centru četiri respiratora i 20 kliničkih monitora za praćenje stanja pacijenata, kako bi olakšala napore lekara i zdravstvenih radnika koji bore protiv COVID-19. To je objavljeno na zvaničnom sajtu „Fondacije Novak Đoković“.

Fondacija Novak Đoković započela je dopremanje medicinske opreme zdravstvenim ustanovama koje leče pacijente od COVID-19 virusa. Fondacija je za te namene obezbedila milion evra za nabavku respiratora i medicinske opreme.

Prva pristigla medicinska oprema, u vidu četiri respiratora i 20 kliničkih monitora za praćenje stanja pacijenata, donirana je Kliničkom centru u Kragujevcu.

U dogovoru sa nadležnim državnim institucijama, najvredniji deo donacije, CT SCAN sa svom dodatnom opremom i četiri aparata za neinvazivnu ventilaciju uz veliki broj setova, biće raspoređeni Infektivnoj klinici u Beogradu i Klinici za Pulmologiju KCS, s obzirom na to da se najteže oboleli pacijenti od ovog virusa leče u navedenim ustanovama. U sklopu donacija, Kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici biće dopremljena dva respiratora.

Trudili smo se da prikupimo informacije šta je najpotrebnije medicinskim ustanovama, ne samo u Beogradu nego i u onim gradovima u Srbiji gde su takodje bila žarišta, kao i da nabavimo najkvalitetniju dostupnu opremu. Nastavljamo i dalje da pratimo situaciju. Još jednom izražavamo veliku zahvalnost svim zdravstvenim radnicima na ogromnom požrtvovanju i danonoćnom radu da bi svi pacijenti bili zbrinuti, lečeni i uspešno izlečeni„, izjavila je Jelena Đoković globalna direktorka i ko-osnivač Fondacije Novak Đoković.

U narednim danima tim Fondacije Novak Đoković će nastaviti sa isporučivanjem neophodne medicinske opreme i drugim COVID centrima širom Srbije koja uključuje još 10 respiratora, rendgen aparat, monitore za vitalne funkcije, specijalne klompe i drugu opremu koja će biti raspoređena u skladu sa potrebama tih zdravstvenih ustanova.

Izvor: Fondacija Novak Đoković

Post Author: Milan

Ostavi komentar