Firme iz Portugalije zainteresovane za saradnju sa privrednim društvima iz Šumadije i Pomoravlja

U okviru posete predstavnika portugalskih privrednih društava iz sektora industrije Kragujevcu, održan je sastanak u Privrednoj komori Srbije- Regionalnoj privrednoj komori Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga.

Direktor Privredne komore Srbije- Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, Predrag Lučić, i Generalni sekretar Nacionalnog udruženja industrije alata za plastiku Portugalije (CEFAMOL), Manuel Oliveira, razgovarali su o mogućnostima za saradnju, s obzirom na činjenicu da je privreda regiona Šumadije i Pomoravlja izrazito izvozno orjentisana i da se njeni proizvodi izvoze u najrazvijenije zemlje sveta. Portugalsku delegaciju su činili i predstavnici pet kompanija koje su zainteresovane za uspostavljanje saradnje sa domaćim kompanijama. Ovom prilikom portugalska delegacija je obišla i tri kompanije iz sektora autoindustrije.

CEFAMOL je neprofitna organizacija osnovana 1969 u Portugaliji, koja danas ima više od 160 članova. Jedan od ciljeva ove organizacije je promocija tehnološkog i privrednog razvoja sektora, kao i učešće kompanija u međunarodnim inovativnim i razvojnim projektima.

Post Author: Milan

Ostavi komentar