Finansiranjem godišnjih programa grad Kragujevac podržava sportske klubove i društva

Predstavnici sportskih saveza, društava i klubova potpisali su danas ugovore o dodeli sredstava iz budžeta grada Kragujevca za sufinansiranje i finansiranje godišnjih programa kojima se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u 2023. godini.

Komisija je i ove godine imala težak posao, jer je trebalo odabrati odgovarajuće programe koji zadovoljavaju visoke kriterijume grada Kragujevca za dodeljivanje bespovratnih sredstava za trenažne i takmičarske aktivnosti u 2023. godini. Za programe u oblasti sporta grad Kragujevac je budžetom opredelio 61 milion dinara, što nije mali iznos, a visoke kriterijume Komisije u potpunosti je zadovoljilo 49 programa, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Izrazivši uverenje da su klubovi i sportska udruženja bili zadovoljni podrškom koju su dobijali od grada Kragujevca u 2022. godini i da će se sa takvom saradnjom nastaviti i 2023. i biti još boljih i većih rezultata, Stevović je poručio da će Grad uvek biti uz njih.

Među sportskim udruženjima i klubovima koji su dobili sredstva za svoje programe iz gradskog budžeta, pored ostalih su Sportski savez Kragujevca, čija je predsednica Marija Lojpur Gajović kazala da su dobijena sredstva opredeljena za klubove koji su postizali uspehe. Podrška Grada puno znači klubovima iza kojih kao Savez stojimo i nadamo se da će nam oni vratiti dobrih rezultatima.

Atletski klub „Radnički“ novcem koje dobija od grada Kragujevca pokriva svoje osnovne potrebe, isplaćuje trenera, putovanja, nabavku opreme i slično. Atletika je sport koji nema puno sponzora i naš glavni finansijer je grad Kragujevac, da toga nema atletika u ovom gradu ne bi ni postojala, rekao je Slobodan Spasić, sekretar AK „Radnički“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar