FIAT uložio više od 1,4 milijarde evra u Kragujevcu

FIAT je investirao više od 1,4 milijarde evra u fabriku u Kragujevcu, izjavio je direktor fabrike „FCA Srbija” Alesio Leonardi na međunarodnoj konferenciji „Industrija 4.0”. Leonardi je istakao da je „FCA Srbija” aktivan investitor u Srbiji i jedan od najvećih izvoznika, kao i da već primenjuje digitalizaciju u proizvodnji.

Fabrika u Kragujevcu je jedna od najmodernijih u svetu u okviru grupe FIAT s obzirom na to da se koriste najsavremeniji instrumenti za proizvodnju.
“Industrija 4.0 sve brže postaje realnost. U našoj fabrici u Kragujevcu počeli smo da pristupamo digitalnoj proizvodnji kroz razvoj naprednih rešenja za virtuelnu simulaciju naspram fizičkog okruženja”, istakao je direktor kragujevačke fabrike.
Leonardi je kazao da su uključena rešenja bazirana „na analizi podataka, aditivnoj proizvodnji, prediktivnom održavanju i horizontalnoj i vertikalnoj integraciji”. Skrenuo je pažnju na to da Srbija treba da bude više industrijalizovana kako bi postigla viši nivo rasta i da bi njena ekonomija opstala u sve surovijoj tržišnoj utakmici u svetu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar