Fakultet za hotelijertsvo i turizam Univerziteta u Kragujevcu obeležio deset godina postojanja

Fakultet za hotelijertsvo i turizam u Vrnjačkoj Banji Univerziteta u Kragujevcu ove godine obeležava deceniju od osnivanja. Tim povodom upriličena je Svečana akademija kojoj su prisustvovali rektor Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Nenad Filipović, predstavnici akademske zajednice, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija RS, lokalnih samouprava. U ime grada Kragujevca svečanosti je prisustvovao predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović.

Fakultet za hotelijertsvo i turizam, najmlađi u sastavu našeg Univerziteta, ima privilegiju da trasira svoj put na dobrim i jakim temeljima. U prvih deset godina, prvi državni fakultet za hotelijerstvo i turizam, perspektiva je za mlade iz Vrnjačke Banje, ali i okruženja. Od 2011. godine do danas ispisan je samo delić istorije fakulteta koji ide putem kvaliteta Univerziteta u Kragujevcu, spajajući mladost i iskustvo, kazao je predsednik Petrašinović i čestitao na dosadašnjim rezultatima i kvalitetnim kadrovima koje je fakultet iznedrio.
Studijske programe, koncipirane po uzoru na vodeće evropske fakultete pohađa preko hiljadu studenata, a rezultati uspeha su kadrovi koji sa diplomom ovog fakulteta ne čekaju na posao, ni u zemlji ni u svetu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar