Ekonomski fakultet uspostavio saradnju sa JKP “Šumadija”

U Dekanatu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu danas je potpisan sporazum o saradnji između te visokoškolske ustanove i JKP „Šumadija“.

Cilj sporazuma koji su potpisali dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Petar Veselinović i direktor JKP Šumadija Kragujevac Nemanja Dimitrijević je, kako je saopšteno, povezivanje ustanove visokog obrazovanja i javnog sektora u svrhu unapređenja nauke, inovacija i tehnološkog razvoja.

Unapređenje saradnje odnosi se na povezivanje studenata, saradnika i nastavnika Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i zaposlenih u JKP „Šumadija“, radi sprovođenja zajedničkih aktivnosti na istraživačko – razvojnim i inovacionim projektima koji su bazirani na naučnoj osnovi i praktičnoj primeni.

Saradnja će biti realizovana kroz gostujuća predavanja, obavljanje stručne prakse, obrazovne programe, zajedničko organizovanje događaja, unapređenje infrastrukture, naučno – istraživačke aktivnosti i kvalitet studija na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu i rada JKP „Šumadija“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar