Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu obeležio 60 godina rada i postojanja

Svečanom akademijom, uručenjem povelja, plaketa i zahvalnica zaslužnim pojedincima i institucijama, Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu obeležio je 60 godina postojanja i rada. U prisustvu rektora Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Nenada Filipovića, prof. dr Ivice Radovića, državnog sekretara Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, dekana i profesora i drugih fakulteta, predstavnika grada i privrednog sektora, tom prilikom dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Predrag Veselinović promovisao je studente osnovnih akademskih studija generacija od 2006. do 2014. godine koji su diplomske radove odbranili u periodu od 16. marta 2019. do 18. septembra 2019. godine. Diplome 65 diplomiranih ekonomista uručili su prodekan za nastavu i studentska pitanja prof. dr Nenad Stanišić i šef Studentske službe Blaža Mitrović. U ime grada studente je pozdravio i čestitao jubilej fakulteta predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović.

Ne samo fakultet i grad već i država je bogatija za još jednu generaciju diplomiranih ekonomista jer sa ovog fakulteta izlaze kvalitetni, respektabilni kadrovi kojima možemo da se ponosimo bez obzira gde oni radili, u zemlji ili inostranstvu i ma gde imali prilike da iskažu svoje znanje, rekao je predsednik Petrašinović. Studente je podsetio da treba da budu ponosni jer su do uspeha došli zahvaljujući svojoj upornosti, trudu, radu i neodustajanju. Zato se radujem ovakvim prilikama jer znam da stojim pred ljudima koji će nastaviti da grade našu budućnost, a mi smo posle profesora tu da stvaramo prilike i mogućnosti da pokažete stečeno znanje i da se usavršavate, poručio je Petrašinović i čestitao značajan jubilej, šest decenija postojanja i rada tokom kojih se Ekonomski fakultet pozicionirao visoko na mapi visokoškolskih institucija Srbije i Evrope.

Ekonomski fakultet je jedan od najstarijih fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i od početka ima dobru saradnju i podršku resornog ministarstva i lokalne samuprave. Od odeljenja Ekonomskog fakulteta u Beogradu 1960. godine pa do danas neprestano se razvijao, jačao i gradio imidž moderne visokoškolske institucije sa savremenim studijskim programima i modulima. Brojne generacije studenata, profesora i vannastavnih službenika utkani su u temelje ovog kragujevačkog fakulteta. Povodom velikog jubileja, Ekonomski fakultet je dodelio novčane nagrade najboljim studentima II, III i IV godine osnovnih akademskih studija i najboljim svršenim studentima osnovnih, master i akademskih studija kao i najuspešnijim studentima I i II godine doktorskih akademskih studija.

U kulturno-umetničkom delu svečane akademije nastupili su studenti FILUM-a, CZNTK Abrašević, trio Big Benda i glumac, scenarista i reditelj Radoš Bajić. Ekonomski fakultet je povodom obeležavanja 60 godina rada i postojanja štampao monografiju i urađen je kraći dokumentarni film, premijerno prikazan na svečanosti.

Post Author: Milan

Ostavi komentar