Ekonomski fakultet obeležio 63 godine rada

Svečanom akademijom u amfiteatru Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu obeleženo je 63 godine postojanja i rada ove visokoškolske ustanove.

Posvećen nastavni kadar i poslovni uspesi privrednika, naših diplomiranih ekonomista, podigli su lestvicu Ekonomskog fakulteta na jako visok nivo. Sada smo prepoznatljivi ne samo u zemlji već mnogo šire, u regionu i evropskom obrazovnom prostoru, kazala je prof. dr Milena Jakšić, dekanica Ekonomskog fakulteta.

Osvrnuvši se na ono što je na ovom fakultetu urađeno u prethodnih godinu dana, ona je istakla da se posebno ponosi akreditacijom studija na engleskom jeziku za studijski program Ekonomija i poslovno upravljanje. Dobili smo dozvolu od Nacionalnog akreditacionog tela i planiramo da u školskoj 2024/2025. godini na tom studijskom programu realizujemo nastavu na engleskom jeziku. Takođe, Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje podneli smo predlog za tri kratka programa studija – Menadžment prodaje, Poreski savetnik i Poslovni analitičar za koje smo u novembru dobili akreditaciju i njihova realizacija će krenuti u martu mesecu. Kada je reč o nastavnom kadaru Ekonomskog fakulteta naši profesori su vrlo aktivni kako u obrazovnom procesu, tako i u naučno-istraživačkom radu. Realizujemo brojne projekte i u prethodnoj godini objavili smo 220 radova 73 nastavnika i saradnika, od čega je 40 radova u kategoriji M20, naglasila je Jakšić.

Na svečanosti povodom Dana fakulteta uručene su nagrade najboljim studentima i jubilarne nagrade zaposlenima.

Post Author: Milan

Ostavi komentar