Dostavljanje predloga za godišnju Đurđevdansku nagradu grada Kragujevca do 1. marta

Komisija za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja Privremenog organa Grada Kragujevca, objavila je Javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade.

Svake godine 6. maja kada naš Grad obeležava dan kada je postao prva srpska prestonica obnovljene Srbije, Kragujevac nagrađuje pojedince, intitucije ili grupe ljudi za najvrednija dostignuća nastala tokom prethodne godine a za ovogodišnju Đurđevdansku nagradu, to su dela nastala od 1.januara 2023. do 31.decembra 2023.godine. Grad Kragujevac želi da nagradi autore i njihova dela u oblastima privrede, privatnog preduzetništva, pronalazaštva, umetnosti, nauke, medicine, arhitekture i urbanizma, novinarstva, obrazovanja, sporta, akcijama humanitarnog karaktera i drugim oblastima kojima se naš grad promoviše i afirmiše u najboljem svetlu u zemlji ali i inostranstvu, izjavio je za RTK, Miroslav Petrašinović, član Privremenog organa. On je podsetio da oni koji žele mogu da kandiduju određeno delo, pojedinca ili organizaciju odnosno fizičko lice sa prebivalištem a pravno lice koje ima sedište na teritoriji grada Kragujevca do 1. marta.

Đurđevdanske nagrade biće uručene na svečanoj sednici 6. maja kada javnosti skrećemo pažnju na slavnu istoriju i ističemo ljude su svojim radom, entuzijazmom, energijom i delima doprineli promociji svog grada, poručio je Petrašinović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar