Donacija Rotari kluba – mbot roboti i dronovi za osnovce

U Skupštinskoj sali grada Kragujevca, predstavnici Rotari kluba Kragujevac uručili su mbot robote i dronove direktorima i nastavnicima informatike i osnova tehnike osnovnih škola iz Kragujevca i 13 susednih gradova i opština: Kraljeva, Kruševca, Aranđelovca, Batočine, Knića, Lapova, Rekovca, Vrnjačke banje, Trstenika, Ćićevca, Brusa, Varvarina i Aleksandrovca. Mroboti i dronovi za učenje programskih jezika skreč i pajton donirani su zahvaljujući podršci Rotari Fondacije, USAID-a i rotarijanskih prijatelja iz Srbije i inostranstva.

Na sastanku koji je prethodio uručenju digitalne opreme, članica Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima Danka Andonovski zahvalila se na ovoj vrednoj donaciji predstavnicima Rotari kluba Kragujevac, USAID-a i predstavnicima Rotari kluba iz DŽordžije, SAD i razgovarala sa njima o budućoj saradnji i projektima.

Za grad Kragujevac je značajna svaka donacija, a naročito donacija ovakvog tipa, koja prati potrebe naše lokalne zajednice, kazala je Danka Andonovski, članica Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima. Na ovaj način doprinosimo obrazovnom sistemu, jer je digitalna oprema koju su škole danas dobile veoma korisna za napredak i razvoj naše dece.

Mi znamo da se naši učenici veoma dobro plasiraju na takmičenjima širom sveta, istakla je Zorica Jestrović, predstavnica Rotari kluba Kragujevac. Ovo je naš skroman doprinos da ono što deca nauče teoretski u svojim školama mogu praktično i da primene.

Na osnovu Memoranduma „Za lepšu školu“, potpisanog s Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, do sada smo donirali 600 računara za 120 škola, 500 mbot robota za 100 škola i 670 dronova za učenje programskih jezika skreč i pajton, kazala je Jestrović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar