Donacija Eurobanke Ekonomskoj školi u Kragujevcu

U okviru samostalnog društveno odgovornog projekta Eurobanke „Škola kao nacrtana za Vas“ Ekonomska škola u Kragujevcu dobila je vrednu donaciju. Primopredaji je pored Branka Ružića prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Slavice Pavlović predsednika izvršnog odbora Eurobanke, prisustvovao Ivica Momčilović zamenik gradonačelnika. Banka je učenicima ove škole obezbedila 25 računara sa odgovarajućim serverom i drugom vrednom opremom za Bankarski kabinet i kabinet za Obuku u osiguravajućem društvu. Vrednost donacije je 1, 2 miliona dinara, a sredstva su prikupljena od transakcija izvršenih humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Veliko srce“.

Ovo je veoma važna donacija za Ekonomsku školu u Kragujevcu i zahvalni smo Eurobanci koja je prepoznala potrebe našeg školskog sistema i odlučila da ulaže u obrazovanje mladih, istakao je Ružić. Oprema koja je dodeljena ovoj školi biće velika podrška učenicima, koji će nakon školovanja biti spremniji za tržište rada. Zajednički cilj svih nas je da radimo na obezbeđivanju kvalitetnih uslova za rad i učenje.

Ekonomska škola u Kragujevcu izabrana je na internom konkursu Eurobanke, koju su za donaciju predložili zaposleni u ovdašnjoj ekspozituri.

Verujemo da su mladi ljudi najveća pokretačka snaga jednog društva i da ih je potrebno na vreme usmeriti i obezbediti im adekvatne uslove za razvoj i napredak. Veoma smo ponosni što i u ovako izazovnim vrmenima možemo da doprinesemo njihovom profesionalnom razvoju uz veliku podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i klijenata korisnika humanitarne Mastercard kreditne kartice, poručila je Slavica Pavlović predsednik Izvršnog odbora Eurobanke. Do sada smo kroz projekat „Škola kao nacrtana za Vas“ uložili više od 7,2 miliona dinara i na taj način obezbedili kvalitetnije obrazovanje učenika ekonomskih škola u Srbiji.

Zahvaljujući se Eurobanci na donaciji, Ivica Momčilović zamenik gradonačelnika je rekao da će se grad Kragujevac potruditi da dostigne sve one standarde koje banka postavlja na ovaj način u Ekonomskoj školi. U budžetu grada, za obrazovanje je opredeljeno 1,6 milijardi dinara, podsetio je Momčilović. Najveći deo tih sredstava 1,1 milijardu usmeravamo u predškolske ustanove i predškolsko obrazovanje. Pedagoški deo nastave u srednjim školama je na visokom nivou, ali informatički moramo da podignemo za lestvicu više. Godišnje grad za srednje obrazovanje izdvaja 190 miliona dinara i najveći deo odlazi na stalne troškove i tekuće održavanje. Potrudićemo se da kroz investiciono ulaganje više novca izdvojimo za nove tehnologije, kao u srednjim tako i u osnovnim školama, naglasio je Momčilović.

Nadam se da će učenici i profesori na najbolji mogući način iskoristiti privilegiju rada i učenja u ovakom opremljenim kabinetima, kazao je direktor škole Ivan Božović i izrazio uverenje da će nova oprema doprineti većoj zainteresovanosti i motivaciji učenika za rad, učenje i sticanje novih nanja.

Inače, zahvaljujući saradnji Eurobanke sa izdavačkom kućom Laguna, svim đacima Ekonomske škole obezbeđen je popust za kupovinu knjiga, kao i gift programa u knjižari Delfi u Kragujevcu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar