Dodeljena priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” za centralnu Srbiju

U sali Skupštine grada Kragujevca najuspešnijim pojedincima, organizacijama i kompanijama uručena su priznanja “Kapetan Miša Anastasijević”, za centralnu Srbiju.

Nagrada koja afirmiše nosioce privrednog i društvenog razvoja u različitim oblastima dodeljuje se od 2000 . godine, u organizaciji Agencije “Media Invent”, Univeziteta u Novom Sadu, Regionalne privredne komore Vojvodine, a pod pokroviteljstvom privredne komore Srbije, u okviru projekta “Put ka uspehu”.
“Danas slavimo uspeh. Projekat je na ovom području prepoznao 18 dobitnika ovog značajnog prizanja, što je najbolji dokaz da ovaj region ima čime da se pohvali”, kazao je Predrag Lučić direktor Regionalne privredne komore Šumadije i Pomoravlja.
Kako je pojasnio predsednik žirija Radovan Pejanović, “polazeći od lika i dela velikog srpskog delatnika, filantropa, dobrotvora i zadužbinara, mi se u našem radu rukovodimo ocenom onih vrednosti koje je afirmisao veliki srpski preduzetnik i dobrotovor Miša Anastasijević. To su uspešnost, preduzetnički duh, inovativnost, pregalaštvo, istrajnost, požrtvovanost, hrabrost, društvena odgovornost i solidarnost”.
Među dobitnicima su kompanije “Panasonic” iz Svilajnca, Miroslav Nikolić predsednik opštine Knić, dekani Medicinskog i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Vladimir Anđelković i prof. dr Petar Veselinović. Najbolji menadžer u javnom sektoru, odlukom žirija je Milan Ćirović direktor “Energetike”, a za poslovnost i kvalitet usluga JKP Šumadija.
Najžena u biznisu je Tijana Jovanović direktorka Slobodne zone Svilajnac, a nagradu za najbolje usluge dobilo je preduzeće “Trnava promet” Kragujevac. Među nagrađenima su glumac Milan Lane Gutović, Nevenka Đelić urednica Dopisništva RTS i Zlatko Milojević direktor Ustanove kulture “Koraci”.
Za novu kulturnu politiku Kragujevca i društvenu odgovornost nagaradu je dobio Miljan Bjeletić član Gradskog veća za kulturu, a nagrađen je i nejgov kolega zadužen za privredu Radomir Erić za unapređenje poslovnog ambijenta u Šumadiji i Pomoravlju.
Nagrade su laureatima uručili predsednik žirija Radovan Pejanović i Biljana Ilić – Stošić načelnica Šumadijskog upravnog okruga.

Post Author: Milan

Ostavi komentar