Do prvog stana uz subvenciju države – poseta porodici Urošević

Nikola Dašić, predsednik Privremenog organa grada Kragujevca i Sanja Tucaković, član Komisije Privremenog organa, obišli su danas četvoročlanu porodicu Urošević iz Kragujevca, jednu od preko 500 porodica u Srbiji koja je po osnovu rođenja deteta ostvarila pravo na državnu subvenciju za kupovinu prve nekretnine.

Katarina Urošević, majka Vuka (4,5 god) i Tare (19 meseci) ostvarila je pravo na subvenciju u vrednosti od 10 500 evra za kupovinu stana od oko 40 kvadrata. Time je ova porodica rešila jedno od važnih životnih pitanja, obezbedila svoj krov nad glavom, nakon višegodišnjeg podstanarskog života.

Dašić je istakao da je subvencija za kupovinu prve nekretnine odlična mera za podsticaj nataliteta, dodavši da se ovako podržavaju mladi ljudi i vodi briga o našoj deci. Porodici Urošević poželeo je da im novi stan  bude prepun dečijih osmeha, graje i igre, baš kao što je danas.

Inače, pravo na subvenciju države za kupovunu prvog stana preko Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, od januara 2022. godine, od kada se ova mera primenjuje, ostvarilo je 20 porodica iz Kragujevca.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar