Djurdjevdanski dečiji karneval ponovo centralna manifestacija

Povodom proslave dana grada i obeležavanja 200 godina od kada je Kragujevac proglašen za prestonicu Srbije, grad Kragujevac u saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom organizuje veliki „Djurdjevdanski karneval“.

Odluku o tome doneli su članovi Gradskog veća na sednici održanoj 16. aprila, koji su na taj način i formalno proglasili Karneval za centralnu manifestaciju.
Cilj je da se građanima Kragujevca i gostima prikažu sve značajne republičke i gradske institucije. Tema Karnevala je 200 godina prve prestonice moderne Srbije, a slogan “Kragujevac – moj glavni grad”.

Zainteresovane institucije, ustanove, privredna društva, preduzetnici i udruženja građana mogu da se prijave na e–mail mojglavnigrad@kg.org.rs najkasnije do 25. aprila.

Kragujevac ovom manifestacijom, nastavlja tradiciju održavanja karnevala koji već postaje brend samog grada i čini njegovu širu prepoznatljivost.Već godinama veliki broj organizacija a naročito škola i obdaništa sastavni su deo ove manifestacije, kroz učešće mališana koji pohadjaju ove ustanove.

Post Author: Milan

Ostavi komentar