Đurđevdanska nagrada je način da afirmišemo pozitivne vrednosti i dostignuća

Javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade koji je raspisala Skupština grada Kragujevca, Odbor za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja je u toku.

Nagrada se dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Kragujevcu u oblastima: privrede, privatnog preduzetništva, pronalazaštva, umetnosti, nauke, medicine, arhitekture i urbanizma, novinarstva, obrazovanja, sporta, doprinosa u akcijama humanitarnog karaktera i drugim oblastima značajnim za grad.

Nagradu može dobiti fizičko ili pravno lice koje ima prebivalište, odnosno sedište na teritoriji grada Kragujevca, a može se dodeliti i posmrtno.

Želimo na ovaj način da afirmišemo grad Kragujevac, da afirmišemo pozitivne događaje, pozitivne vrednosti koje su ostvarenie u protekloj kalendarskoj godini. Zato se Đurđevdanska nagrada dodeljuje za najbolje dostignuće koje je postalo dostupno javnosti tokom 2022. godine.

Procedura za predlaganje kandidata je da svako fizičko ili pravno lice može da podnese predlog. Skupštinski odbor ispituje da li predlozi ispunjavaju formalne uslove, zatim se šalju Komisiji koju obrazuje gradonačelnik. Komisija dalje razmatra te predloge i donosi zaključak sa listom kandidata koja se potom prosleđuje Skupštini grada na izjašnjavanje – kaže Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada.

Predlog se dostavlja u pisanoj formi, sa obrazloženjem i sadrži podatke o autoru – kandidatu i delu koje se predlaže, rezultate rada kandidata i naznaku oblasti za koju se kandidat predlaže.

Predlozi se dostavljaju putem pošte ili neposredno, predajom u kancelariji 205/ II u Skupštini grada Kragujevca, radnim danima od 8.00 do 15.00 sati.

Predloge treba dostaviti najkasnije do 1. marta ove godine, a detaljne informacije mogu se dobiti na telefon 034/306-129.

Javni poziv je objavljen u dnevnom listu „Kurir“, novinama „Kragujevačke“ i na zvaničnom sajtu grada Kragujevca

Post Author: Milan

Ostavi komentar