Deo gradske administracije biće preseljen u bivšu zgradu Suda

Zgrada Okružnog suda koja je nedavno prešla u vlasništvo grada, trenutno se nalazi u fazi adaptacije. U ovoj zgradi biće smešten deo gradske administracije, dok će deo administracije ostati u sadašnjoj zgradi Gradske uprave.

Zgrada Suda sagrađena je 1904. godine za potrebe administracije, odnosno Okružnog načelstva, tako da će ta namena biti zadržana. Zgrada je pod zaštitom kao spomenik kulture i sve adaptacije koje se vrše, vrše se uz saglasnost Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture.

U zgradi u kojoj se sada nalazi Gradska uprava će ostati Skupštinski poslovi i Pisarnica, dok će u zgradi Okružnog suda biti smeštene gradske uprave za poslove organa grada, imovinu, urbanizam i ozakonjenje, pravobranilac i dr. U ovoj zgradi će se obavljati i svi razgovori sa strankama oko problematičnih pitanja i u tu svrhu smo izdvojili par kancelarija koje će biti pod video nadzorom, jer želimo, kao što simbolišu i ove figure koje se nalaze u zgradi, da sve bude u skladu sa zakonom i pravdom – kaže Sanja Tucaković, član Gradskog veća za lokalnu samoupravu.

Gradska administracija trenutno radi na desetak lokacija u gradu, zbog nedostatka prostora i za neke od njih plaća zakup. Kada bude završena adaptacija zgrade Suda, biće smeštena u ove dve zgrade. Centar za vanredne situacije i Dečija zaštita ostaće na sadašnjim adresama.

Uskoro bi trebalo da počne i rekonstrukcija Trga vojvode Radomira Putnika ispred zgrade Suda.

Post Author: Milan

Ostavi komentar