Delegacija Sičenga, grad Peking, bila u poseti Kragujevcu

U Kragujevcu je juče boravila delegacija opštine Sičeng kineskog grada Pekinga, predvodjena Lu Yingchuanom, sekretarom Komiteta Komunističke partije Kine ove pekinške opštine.

Delegaciju su činili Direktor Komisije za kulturu, Sun Jinsong, direktor Kancelarije za urbanističko planiranje, zemljište i resurse Ni Feng, direktorka Kancelarije za inostrane i prekomorske poslove narodne lokalne samouprave Du Hui i predstavnici ambasade NR Kine u Srbiji.

Sastanak sa predstavnicima Grada Kragujevca i Šumadijskog okruga održan je u prostorijama gradske uprave Kragujevca.

“Sičeng je centralna opština u Pekingu u kojoj se nalaze sve značajne državne, finansijske i kulturno istrorijske znamenitosti i institucije grada Pekinga. Razvoj Sičenga poslednjih godina okrenut je razvojnim potrebama grada Pekinga, a održavanje ekonomske vitalnosti, zaštita i dalji razvoj kulturnih bogastava, osnovne su obaveze čelnika pekinške opštine”, objasnio je Lu Yingchuan, sekretar Komiteta Komunističke partije Kine, uputivši predstavnicima grada Kragujevca zahvalnost na srdačnoj dobrodošlici iz koje se vidi da nema nerazumevanja i velike daljine dve zemlje i dve oblasti.

“Dugi niz godina odnosi Kine i Srbije odvijaju se na veoma visokom nivou koje povezuje i duboko tradicionalno prijateljstvo, a to nas podstiče da imamo što bolju saradnju i sa lokalnim nivoima vlasti u Srbiji”, rekao je Yingchuan.

Cilj današnje poseta Šumadiji i Kragujevcu je traženje konkretnih primera za praktičnu saradnju u oblastima kulture, obrazovanja, razmeni mladih, iskustava u upravljanju i drugim oblastima za koje su dve strane zainteresovane, istakao je visoki funkcioner kineske delegacije.

Tokom boravka u Kragujevcu, delegacija iz Kine posetiće kulturno istorijske znamenitosti grada Kragujevca i položiće venac kraj spomenika streljanim đacima i profesorima u Šumaricama.

Post Author: Milan

Ostavi komentar