Delegacija grada Kragujevca u Piteštiju na obeležavanju Dana grada

Dani grada Piteštija obeležavaju se brojnim kulturnim, sportskim i zabavnim dešavanjima u peridou od 19. do 21. maja. Trodnevnim manifestacijama u rumunskom gradu sa kojim je grad Kragujevac pobratim više od pola veka prisustvovala je  delegacija Grada Kragujevca koju su činili odbornici Skupštine grada: Dejan Šapić kao šef delegacije, Danijela Kovačević i Miroslav Josifović.

Na Svečanoj sednica Skupštine grada kojom je zvanično počelo obeležavanja Dana grada Piteštija u ime Grada Kragujevca domaćinima i zvanicama obratio se šef delegacije, Dejan Šapić i tom prilikom se zahvalio gradonačelniku Piteštija, Kristijanu Džentei, na izrazima saučešća upućenim u danima kada je Srbiju zadesila velika tragedija izazvana događajima u beogradskoj osnovnoj školi.

Podrška i razumevanje braće iz Piteštija našem gradu bila je oslanac u mnogim teškim trenucima. Siguran sam da će saradnja i prijateljstvo naših zajednica nastaviti da se širi i učvršćuje na istim plemenitim i humanim vrednostima kojima težimo, a poverenje i uvažavanje među našim građanima biti podstrek novim generacijama da stvaraju bolji i lepši svet, kazao je Šapić i svim građanima Piteštija poželeo srećne Dane grada.

Pitešti Dane grada obeležava u čast prvog pomena imena grada u pisanim dokumentima pre 635 godina i u slavu duhovnih zaštitnika, svetog cara Konstantina i carice Jelene.

Post Author: Milan

Ostavi komentar