Delegacija grada Kragujevca na prijemu kod ambasadora Srbije u Budimpešti

Vaterpolisti kragujevačkog „Radničkog“ ove nedelje se u Budimpešti bore za plasman u Ligu šampiona. Zajedno sa našim vaterpolistima u Mađarskoj je i delegacija grada Kragujevca, Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport i Boris Kovačević, pomoćnik gradonačelnika za međunarodnu saradnju za koju je ambasador Srbije u Budimpešti njegova ekselencija Ivan Todorov, organizovao svečani prijem.
Čast je i privilegija ugostiti rukovodstvo Vaterpolo kluba „Radnički“ koji je svojim rezultatima izborio mesto da predstavlja Srbiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kazao je ambasador Todorov. Radujem se snazi i organizaciji Vaterpolo kluba Radnički zbog čega očekujem da će ispuniti svoje snove a pre svega izboriti plasman u Ligi šampiona. Vaterpolo sport u Srbiji razvija se ravnomerno, a posebno me raduje što Kragujevac posle višegodišnjeg ulaganja i požrtvovanosti postaje ozbiljan centar ne samo vaterpolo sporta već i ozbiljan centar srpskog sporta, kazao je ambasador Srbije u Mađarskoj. On je izrazio nadu da će na kvalifikacionom turniru u Budimpešti srpski klub u skladu sa svojim kvalitetom, uspeti da obezbedi mesto koje mu pripada i najbolje reprezentovati svoj grad Kragujevac i državu Srbiju.
Uz zahvalnost na prijemu delegacije grada Kragujevca i vaterpolista, Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport je kazao da će Vaterpolo klub Radnički kao jedini srpski predstavnik pokušati da ostvari istorijski napredak i pobedu za sutrašnju Ligu šampiona. Učešće naših vaterpolista kao jedinog srpskog predstavnika na jednom ovako prestižnom kvalifikacionom turniru rezultat je razvoja i velikog truda i rada na koji Kragujevac treba da bude ponosan.
U Budimpešti smo sa željom da Kragujevac dobije predstavnika u Ligi šampiona u vaterpolu, u zemlji u kojoj je vaterpolo nacionalni sport. Naš boravak u Mađarskoj iskoristili smo da posetimo i Njegovu ekselenciju, ambasadora Srbije u Budimpešti, Ivana Todorova i učvrstimo već izuzetne odnose između grada Kragujevca i države Mađarske, kazao je Boris Kovačević, pomoćnik gradonačelnika za međunarodnu saradnju. On je podsetio da je u Kragujevcu otvorena Kancelarija počasnog konzula Mađarske, da je uspostavljena privredna saradnja, saradnja u kulturi a u sportu je već intenzivna. Uz zahvalnost njegovoj ekselenciji na prijemu i srdačnoj dobrodošlici, Kovačević je istakao da je cilj grada Kragujevca negovanje postojeće saradnje, njeno intenziviranje i proširenje na druge oblasti. Prioritet su nam ekonomski razvoj i investicije a zbog svega što je do sada postignuto, želeo bih da Kragujevac bude prvi izbor mađarskih kompanija koje žele da ulažu i investiraju, poručio je Kovačević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar