Delegacija farmaceuta iz Palestine u poseti Kragujevcu

Član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Dr Gordana Damjanović, priredila je prijem za delegaciju farmaceuta i lekara iz Palestine predvođenu predsednikom Udruženja diplomiranih studenata iz Palestine na prostoru bivše Jugoslavije, Naderom Salajmeom.

Prijemu je prisustvovao prof. dr Ranko Golijanin, predsednik Srpskog lekarskog društva, podružnice Kragujevac i Talal Elzik, predsednik Društva srpsko-palestinskog prijateljstva koji je podsetio na pobratimske odnose između Kragujevca i grada Jerihona najstarijeg palestinskog grada.

Upoznajući goste o kulturno-istorijskom nasleđu Kragujevca, dr Damnjanović je podsetila na jubilarnu godinu i dva veka od proglašenja prve prestonice srpske države ističući da Kragujevac po mnogo čemu zauzima prvo mesto a pored ostalog i po prvoj apoteci u Srbiji.

Negujući brojna prijateljstva i partnerstva sa evropskim i svetskim zemljama i gradovima, Kragujevac je danas domaćin delegaciji iz Palestine. Sa najstarijijm palestinskim gradom Jerihonom imamo izuzetnu kulturnu saradnju i pobratimske odnose. Godinama unazad Grad Kragujevac stipendira studente iz Palestine ali i pored kulturne i saradnje na polju obrazovanja, ovo je prilika da je uspostavimo u oblasti zdravstvene zaštite, rekla je član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu dr Gordana Damnjanović.

Pored devet članova Farmaceutske komore Palestine, u delegaciji su dva doktora medicine, kao i Nader Salajme predsednik Udruženja dimplomiranih studenta iz Palestine na prostoru bivše Jugoslavije.

Govoreći o udruženju Salajme je rekao da je osnovano pre više od deset godina i da u okviru aktivnosti, rade na uspostavljanju kontakata sa republikama i gradovima bivše Jugoslavije u kojima su članovi udruženja studirali. Posetom Srbiji, učešćem na stručnim kongresima i kontaktima otvaraju se mogućnosti ostvarivanja saradnje i u oblasti zdravstva, rekao je Nader Salajme.

Nakon učešća na Međunarodnom kongresu farmaceuta Srbije u Beogradu delegacija je u poseti Kragujevcu u okviru koje će posetiti i prisustvovati svečanom otvaranju Sajma zdravlja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar