Deca iz vrtića „Crvenkapa“ posetila Gradsku upravu

U okviru obeležavanja 74. godišnjice rada Predškolske ustanove „Nada Naumović“, grupa dece predškolskog uzrasta iz vrtića „Crvenkapa“ sa svojim vaspitačima posetila je danas zgradu Gradske uprave. Predškolci su se najpre susreli sa gradonačelnikom, Nikolom Dašićem gde su imali priliku da postave pitanja gradonačelniku, da se fotografišu u njegovom kabinetu kao i da mu uruče pismo sa molbom da podrži jednu malu inicijativu koja je potekla iz njihovog vrtića. Nakon susreta sa gradonačelnikom, njihov domaćin, predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović proveo ih je kroz zgradu Gradske uprave i odgovarao na njihova pitanja.

Nakon ove posete, u sali Skupštine grada održana je radionica pod nazivom „Rastemo zajedno u našem gradu“ u organizaciji PU „Nada Naumović“ kojoj su osim rukovodstva i zaposlenih ove ustanove prisustvovali i predstavnici grada.

Želim da se zahvalim što ste nam danas omogućili da još jedanput budemo svesni svrhe zbog koje smo mi ovde, šta je to što radimo i za koga radimo. To je bio moj glavni utisak današnje posete dece i vaspitača iz PU „Nada Naumović“. Ono što je drugi utisak je da su deca vaspitana, kulturna, odmerena u pitanjima, komentarima i da se vidi da se sa njima radi. Vi im dajete osnovu, temelj, a kada se postavi dobar temelj onda i ono ostalo što se nadograđuje bude dobro i kvalitetno. Deca koja su nas danas posetila bila su radoznala, imala su puno pitanja za gradonačelnika i za mene, zanimala ih je vitrina sa protokolarnim poklonima koji su izloženi u zgradi Grada, razgovarali smo o grbu Grada Kragujevca, obišli su salu Skupštine grada u kojoj se održavaju sednice, zatim su se susreli sa matičarima koji su im pričali o poslu koji obavljaju. Mislim da obostrano nosimo lepe utiske nakon ove posete – kazao je Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada.

Milka Simić, direktorka PU „Nada Naumović“ istakla je da je poseta dece Gradskoj upravi organizovana u okviru projekta „Moj grad“ u okviru koga mališani upoznaju svoj grad iz različitih perspektiva što im daje podsticaj da i sami istražuju, uče i budu kreativni. U ovoj predškolskoj ustanovi trenutno se realizuje i projekat pod nazivom „Godine uzleta“ u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Unicefom. Ovaj projekat ima za cilj prepoznavanje značaja predškolskog doba i ranog razvoja u razvijanju sposobnosti za celoživotno učenje.

Naša ustanova je juče proslavila svoj rođendan. Jubileranu, 75. godinu započinjemo radno. Dnašnja radionica je jedna u nizu koje će naša ustanova organizovati u narednom periodu sa predstavnicima ustanova, institucija, organizacija, udruženja, sa svima koji na bilo koji način podržavaju decu, njihov razvoj, odrastanje i učenje. Cilj tih radionica je upoznavanje lokalne zajednice i senzibilisanje javnosti za novu koncepciju predškolskog vaspitanja i obrazovanja – kaže Milka Simić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar