Dašić : Kompanije poput Janfenga – strateški partner grada Kragujevca

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić posetio je Janfeng u Kragujevcu, fabriku za proizvodnju delova za automobilske enterijere, kako bi se upoznao sa poslovanjem kompanije, rezultatima i budućim planovima. Kineska kompanija Janfeng u Kragujevcu posluje tačno 11 meseci. Dizajnira, razvija i proizvodi unutrašnje komponente enterijera za sve proizvođače automobila. Fabrika proizvodi delove za svetski poznate modele vozila i trenutno zapošljava 370 radnika.
Na sastanku sa rukovodstvom, kome je prisustvovao i Aleksandar Milošević, pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Republike Srbije, rečeno je da se poslovanje odvija u skladu sa Planom poslovanja, prema kome do kraja 2023. godine treba da bude zaposleno 800 ljudi.
Tom prilikom gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić ocenio je da su kompanije poput Janfenga strateški partner grada Kragujevca. Nama je cilj da sarađujemo sa ovakvim kompanijama, zbog privrednog razvoja Grada, a imajući u vidu da broj zaposlenih direktno utiče na gradski budžet zbog poreza na zarade koji se vraća, to je osnovni prihod grada Kragujevca, rekao je gradonačelnik Dašić. Što je više zaposlenih to je bolji servis prema građanima, i bolji ambijent za poslovanje novih kompanija. Ova kompanija zapošljava Kragujevčane, kako u proizvodnji tako i u menadžmentu, koju su obrazovani, radni i marljivi, i to je ono što nas preporučuje uvek i čini interesantnim mestom za ulaganje, poručio je Dašić.
Fabrika u Kragujevcu se prostire na 25.000 kvadratnih metara na parceli od oko pet hektara sa mogućnošću proširenja. Nalazi se u Slobodnoj zoni “Šumadija”, na ulazu u Grad iz pravca Batočine. Obim investicije prošle godine bio je oko 40 miliona evra, od čega je 10 miliona uloženo u opremu.
Poseta gradonačelnika je dokaz da kompanija Janfeng nastavlja saradnju sa Gradom i institucijama države Srbije. Poslujemo od novembra 2019. godine i mogu reći da kompanija Janfeng koristi sve benefite koje Kragujevac nudi. Naglasio bih da su zaposleni u kompaniji Janfeng stanovnici Kragujevca, što ne znači da drugi nisu dobrodošli, već je pokazatelj toga koliko prednosti grad Kragujevac ima kao univerzitetski i industrijski centar, istakao je direktor fabrike Janfeng u Kragujevcu, Milan Radović.
Kineska kompanija Janfeng Automotiv Interiors globalni je lider u proizvodnji automobilskih enterijera. Sa sedištem u Šangaju, a Evropskim sedištem u Nemačkoj, kompanija ima preko 240 lokacija i više od 55.000 zaposlenih širom sveta. Kragujevac je Janfengova najnovija fabrika u Evropi, osnovana prošle godine.

Post Author: Milan

Ostavi komentar