Dašić i Aleksić u poseti školi „Dragiša Mihailović“

Gradonačelnik Nikola Dašić i član Gradskog veća za obrazovanje, Dušan Aleksić, obišli su danas OŠ „Dragiša Mihailović“ u Malim Pčelicama u kojoj su završeni radovi na modernizaciji sistema grejanja, odnosno prelazak na grejanje na gas. Školski objekat izdvojenog odeljenja ove škole u Malim Pčelicama izgrađen je 1985. godine od kada se učionice greju pećima na čvrsto gorivo koje će uskoro zameniti topli radijatori.

Konačno smo došli u situaciju da i u ovoj školi možemo da izvedemo prelazak na gas, instalirani su kotlovi, odrađena kompletna instalacija, postavljeni radijatori i ovih dana se očekuju priključci i puštanje u rad. Učenici će imati mnogo bolje uslove, neće biti zagrejane samo prostorije u kojima su peći, nego kompletan objekat. To je nešto što težimo da sprovedemo u svim, manjim ili većim školskim objektima u gradu, da živimo u skladu sa normama i standardima 21. veka – kazao je gradonačelnik Dašić.

Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje istakao je da vrednost radova u ovoj školi iznosi oko 1,5 miliona dinara, bez cene priključaka. Radovi na modernizaciji sistema grejanja trenutno se izvode u još dve škole, u Grošnici i u Resniku. U školi u Resniku završeno je projektovanje sistema grejanja na čvrsto gorivo, jer ne postoji mogućnost priključka na gas.

Želim da izrazim veliku zahvalnost za razumevanje lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Nikoli Dašiću. Ovo je škola koju trenutno pohađa 120 učenika i koja redovno upisuje identičan broj prvaka. Za nas je ovo svečani i veliki dan. Nadamo se da će u narednih desetak dana priključak biti završen i da ćemo imati tople učionice, hodnike, holove. U prethodnom periodu, zamenjena je stolarija i urađena spoljna fasada, učionice su renovirane, tako da idemo u korak sa vremenom i zahtevima nastave – rekao je Dalibor Tvrdišić, direktor OŠ „Dragiša Mihailović“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar