Dašić demantuje opoziciju

Zloupotreba Šumarica i Velikog školskog časa na bilo koji način je nedopustiva. Kragujevački oktobar je najveća tragedija u istoriji čovečanstva i nije mi jasno ko sebi daje za pravo da širi informaciju o skraćivanju Velikog školskog časa, rekao je u izjavi za Radio televiziju Kragujevac gradonačelnik Nikola Dašić.

Čitava ta ekipa je svojevremeno maltene ugasila manifestaciju, to svi Kragujevčani znaju. Zadnjih godina smo je podigli na najviši nivo, kao što je to bilo u vreme kada smo mi bili mladi. Opet je preko 10 000 ljudi u Šumaricama, kompletan državni vrh dolazi na Moleban i Veliki školski čas i posvećuje pažnju Kragujevcu i na pravi način odajemo poštu stradalim civilima i đacima.

Takve špekulacije i takve glasine su potpuno neispravne, Veliki školski čas tarajaće 45 minuta kao što će i početi u isto vreme.

Gnusno mi je da neko zarad političkih poena ili bilo čega drugog, želeći da omalovaži nas ili šta god zloupotrebljava jednu tragediju u Šumaricama na isti način kako su zloupotrebljavali tragediju u Ribnikaru i Mladenovcu, istakao je gradonačelnik Dašić.

Pozivam sugrađane da se 21. oktobra okupimo na Liturgiji u što većem broju, a potom i na Molebanu i Velikom školskom času u 11 sati, da pokažemo celom svetu, kao i svake godine do sada, da Kragujevac u oktobru tuguje, poručio je Nikola Dašić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar